Mijn baby wordt steeds huilend wakker

Mijn baby wordt steeds huilend wakker

Als je regelmatig wordt begroet met het huilen van je baby zodra hij of zij wakker wordt, dan is dat niet fijn. Het liefst wordt je begroet door een vrolijke, uitgerust baby. Maar wees gerust, er zijn manieren om met deze situatie om te gaan.

In deze blog geven we je advies om te leren omgaan met een huilende baby bij het wakker worden.

Begrijp de behoeften van je baby

Het is belangrijk om te begrijpen dat huilen de manier is waarop je baby communiceert. Huilen bij het wakker worden kan verschillende redenen hebben, zoals honger, ongemak, vermoeidheid of gewoon behoefte aan aandacht.

Ga je baby niet gelijk ‘redden’, maar neem de tijd om de behoeften van je baby te begrijpen.

Kijk hiervoor ook naar zijn ritme, dit geeft vaak een goed aanknopingspunt (hoe lang heeft hij geslapen, wanneer was zijn laatste voeding?). Als je begrijpt wat er aan de hand is, kun je hierop responsief reageren.

Creëer een rustige slaapomgeving

Een rustige omgeving kan helpen om je baby kalmer te laten wakker worden. Zorg voor een rustige slaapomgeving met gedempt licht en minimale afleidingen. Vermijd plotselinge geluiden of fel licht, vooral tijdens het ontwaken van je baby.

Gebruik bij het slapen gaan een vast bedtijdritueel

Met een vaste slaapplaats en leg je baby wakker in zijn bedje. Zo begrijpt je baby wat er komen gaat, voelt zijn slaapplekje vertrouwd en wordt hij niet ‘ineens’ wakker in een andere omgeving.

Hoe de Piko kan helpen

De Piko zorg voor een rustige slaapomgeving die je altijd en overal kunt gebruiken. Op die manier wordt de Piko de vaste slaapplek voor je baby, en dat geeft je kleintje voorspelbaarheid en een geborgen gevoel.

Daarnaast krijg je via de Piko App passend advies dat je helpt om een ritme te vinden dat past bij je baby. Met een voorspelbaar ritme is het makkelijker om te begrijpen waarom je kindje huilt en kun je daar responsief op te reageren.

Wil je meer informatie over de PIKO, bekijk dan onze - speciaal door slaapcoaches ontwikkelde - PIKO sleeper.

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een berichtje, je krijgt altijd antwoord.

Slaap lekker, Francien (slaapcoach en founder PIKO)

Volgende lezen

Mijn baby slaapt niet overdag
Waarom valt mijn baby niet zelf in slaap?