Ons verhaal

Mijn naam is Francien Mels - ik ben moeder van vier, studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven, werkte oa bij Philips, ondersteun moeders als slaapcoach en ben de bedenker en oprichter van Pikobaby.com. Vanuit de behoefte om anderen te helpen met mijn eigen inzichten als moeder, wetenschapster en slaapcoach.

Samen met anderen stak ik meer dan 10.000 uur in de ontwikkeling van de PIKO. En dat begon allemaal met een paar inzichten die ik kreeg. Ik licht ze je graag toe. 

Goed slapen is belangrijk voor je baby, maar niet gegarandeerd.

Uit onderzoek bij Nederlandse gezinnen met baby’s tot 1 jaar ervaren 5 op de 10 ouders (50%) het slapen van hun kind als een grote zorg. En slaap is cruciaal voor de ontwikkeling van baby’s.

  1. Slaap helpt de lichamelijke groei, groei van hersenen en werking van het immuunsysteem
  2. Slaap stimuleert emotionele ontwikkeling en gedrag van baby’s
  3. Goede slaap draagt bij aan het welzijn van ouders

Ouders leven een druk leven

Ouders hebben vaak een druk leven zijn veel onderweg. Onderzoek wijst uit dat baby’s gemiddeld op vijf verschillende plekken per week slapen (bijvoorbeeld bed, box, kinderwagen, opa/opa, kinderdagverblijf, visite, picknick en onderweg).

Wat we weten over babyslaap:

  1. Baby's slapen beter in een rustige omgeving met weinig prikkels als lawaai en licht
  2. Baby's die volgens een vast en herkenbaar ritme naar bed gaan en wakker worden, slapen vaak beter. Dit helpt hen een interne klok te ontwikkelen die hun slaap-waakritme regelt.

En dus was de centrale vraag die ik me stelde. Hoe vergroot ik de kans dat baby's beter slapen in het drukke leven van ouders vandaag? En ontwikkelde ik samen met partners en overheidsinstanties de PIKO

Kijk rond en laat je informeren over de voordelen die de PIKO jou kan bieden. Heb je vragen, stuur me even een email of whatsapp. Dan sta ik je zo spoedig mogelijk te woord. 

Google Reviews