Daarom ben ik ook groot voorstander van het gezegde; It takes a village to raise a child.

Daarom ben ik ook groot voorstander van het gezegde; It takes a village to raise a child.

Ik ben Heleen van Beers en gecertificeerdslaapcoach en oprichter van One Two Dream. Ik ben mama van 3 kindjes. Onze eerste dochter was een voortreffelijke slaper waardoor ik dacht; slapen doen gewoon alle baby’s. Bij zoon nummer 2 kwam ik erachter dat dit toch wat genuanceerder is. Met alle kennis die ik inmiddels had als slaapcoach en ervaringsdeskundige wist ik daarom hoe belangrijk het is om onder andere te zorgen voor rust, regelmaat en ritme voor een baby. En dat heeft ons enorm geholpen bij ons 3e kindje dat ook nog eens te maken had met koemelkallergie.

Ik weet als geen ander hoe overweldigend die eerste periode kan zijn. Bij je eerste, maar zeker ook bij een volgend kindje. De spagaat waar je voor je gevoel steeds in zit. De onzekerheid of je er wel voldoende bent voor je kindje(s). Waar je verstandig aan doet en of je het wel goed doet. Het is soms moeilijk om dan objectief en neutraal te kijken naar hoe het nu echt gaat. Het lijkt dan soms allemaal veel moeilijker, lastiger en slechter dan dat het eigenlijk gaat. En dan moet je voor je gevoel ook nog eens de hele dag door keuzes maken over waar slapen, wanneer slapen, hoe slapen, wanneer ga je naar buiten, hoe doe je het met voeden,wanneer ga je oefenen met op de buik liggen, wanneer doe je je kindje in bad enga zo maar door.

Als slaapcoach denk ik graag mee met ouders. Op een praktische, eerlijke en realistische manier samen op zoek naarwat past bij zowel ouders als het kindje. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen. Als nieuwe ouder komt er vaak veel op je af en is het fijn als er soms iemand met je mee kijkt en je advies geeft, met je mee denkt en concrete en praktische tips kan geven. Soms zie je zelf door de bomen even het bos niet meer. Daarom ben ik ook groot voorstander van het gezegde; It takes a village to raise a child.

Volgende lezen

Ook zo’n zin om de gebroken nachten en het wallen kweken te ruilen?
Slapen op de opvang