Blog

Lees alles over slaap, rust, ritme en regelmaat.

Alle kennis om je kleintje zo fijn mogelijk te laten slapen.

Slechte gewoontes - en hoe je ze voorkomt

23/10/2023
Je wilt een ritme opbouwen met gewoontes die passen bij jou en je baby. Maar soms lopen dingen net even anders en verval je toch in zogenaamde 'slechte' gewoontes. Onze tip om slechte gewoontes te voorkomen: gebruik de 1-2-3 regel.

Mijn baby slaapt niet overdag

24/5/2023
Goed slapen is de basis voor een fijn ritme voor jou en je baby. Een baby die goed geslapen heeft drinkt beter, huilt minder en slaapt vervolgens ook weer beter. Bovendien is slaap belangrijk voor de ontwikkeling van je baby: tijdens zijn slaap groeit hij en ontwikkelt zijn brein. Tegelijkertijd is slapen niet altijd makkelijk: veel baby's slapen weinig of hebben overdag alleen maar korte hazenslaapjes. Wil je hiermee aan de slag? Lees dan deze blog!

Mijn baby is oververmoeid

1/6/2023
Als je baby oververmoeid is, kom je snel in een neerwaartse spiraal terecht. De slaapjes zijn korter, je kindje heeft minder energie om te drinken, hij huilt meer en valt ook weer moeilijker in slaap. Wil je weten hoe je uit vicieuze cirkel komt? Lees dan deze blog!

White noise om je baby beter te laten slapen

9/3/2023
Sommige baby’s vallen makkelijk in slaap en slapen dan ook lekker. Andere baby’s hebben er wat meer moeite mee. Je hoort vaak dat white noise dan kan helpen om je kleintje lekker te laten slapen. Maar wat is white noise eigenlijk? Hoe kun je white noise het beste gebruiken? En helpt het echt? Lees het allemaal in dit artikel!

Slaapregressie van je baby is eigenlijk progressie

22/3/2023
Slaapregressie klinkt misschien als iets negatiefs, maar dat is toch niet. Je kindje krijgt bij een slaapregressie als het ware ‘nieuwe software’. Net zoals bij nieuwe software, kan het even wennen zijn om ermee te werken. Maar na een tijdje zul je zien dat het juist makkelijker gaat. J

Het slaapritme van je baby

17/4/2023
Twijfel jij ook wel eens welk ritme fijn is voor je baby? Van de één hoor je dat je je kindje moet ‘volgen’ en de ander zegt dat je toch beter vaste tijden kunt aanhouden. Wat is nu waar? En hoe krijg je een ritme dat niet alleen fijn is voor je baby, maar ook voor jou?