Ons
verhaal

Alles heeft een ritme. Er is leven dankzij ritme. De kringloop van het leven. PIKO draagt bij aan het vinden van ritme voor iedereen. Voor een betere gezondheid, blijere dagen en fijnere nachten.

Een prikkelarme slaapomgeving. Waar je ook bent.

De PIKO helpt je bij het vinden van jullie ritme en brengt jou en je baby de benodigde rust. Slim ontworpen om overal mee naartoe te nemen zodat een prikkelarme en vertrouwde slaapomgeving ook buitenshuis gecreëerd kan worden. De oplossing was al bekend. Nu is rust, ritme en regelmaat ook haalbaar in ons drukke bestaan.

Bekijk PIKO

Met de ontwikkeling van innovatieve producten en het delen van kennis over goed slapen helpt PIKO bij het vinden van rust, ritme en regelmaat in ieder jong gezin.

Even voorstellen

Eigenaar Francien Mels heeft jarenlange ervaring in de productontwikkeling en weet ze als geen ander hoe je een veilig, gebruiksvriendelijk en ook duurzaam product op de markt moet zetten. Francien is moeder van 4 kinderen. Ze weet hoe belangrijk het is om lekker te slapen: als iedereen goed geslapen heeft, gaat alles gewoon beter. Dat dit niet altijd vanzelf gaat, weet zij maar al te goed. Francien is een gecertificeerd droomritmecoach: ze helpt ouders die problemen hebben met het slapen van hun baby. Hierin richt ze zich met name op de jongere kinderen (tot 1 jaar), waarbij ze specifieke aandacht heeft voor de veranderingen die er voor de baby zijn in dit eerste jaar.  

Naar Droomritme Coaching

Duurzaam ondernemen vinden we belangrijk, want we willen graag een leefbare wereld doorgeven aan onze kinderen.

Daarom wordt de PIKO® gemaakt van duurzame materialen. Het PIKO® FRAME wordt gemaakt van berkenhout in Estland. Alle grondstoffen hiervoor worden uit milieuvriendelijke bronnen gehaald met een FSC® label en de lijm die gebruikt wordt is vrij van formaldehyde. De PIKO® CAP is gemaakt van gerecycled materiaal en de lakentjes en matrashoes zijn van organisch katoen. We proberen alles zo lokaal mogelijk te produceren en de overhead in transport te beperken door de logistiek efficiënt in te richten. Ook de handleiding zie je bij ons niet gedrukt, maar kun je vinden op de website. Net zo handig en wel zo vriendelijk voor het klimaat. Ook tijdens onze dagelijkse werkzaamheden letten we op duurzaamheid: medewerkers worden gestimuleerd om met de fiets of openbaar vervoer naar werk te komen, we scheiden ons afval, we printen niet of nauwelijks meer en ons pand is energiezuinig.